NAŠI PSI

Odra

BLACK MOON LIKE A WIND

Delo: B-Bh, reševanje: RH-FL/A, RH-FL/B, RH-T/V, RH-T/A

Zdravje:
 HD A/A
 Oči pregledane
 CEA DNA non-carrier
 MDR1 +/+ (po starših)
 DM N/N (po starših)
Zobje: popolno, škarjast ugriz
DNA profil

Odra obožuje ljudi, hrano in žogice. Rada ima tudi otroke in starejše ljudi. S tujimi psi in drugimi živalmi se razume, vendar je do nekaterih sprva previdna. Divjadi ne preganja. Je zelo prilagodljiva in nas brez problema spremlja kjerkoli – na potovanjih, kampiranjih, pohodih, sejmih ipd. Kot mladič je bila zelo živahna in je bilo potrebno njeno energijo pravilno usmeriti. Kot odrasla psička je zelo zanesljiva in lahko mirno počaka kjerkoli. Je bolj tiha in, razen med igro, doma nikoli ne laja. Ne mara vode in plavanja.

Odro je za delo zelo enostavno motivirati tako s hrano kot z igračo in v delu izjemno uživa. Vedno se potrudi, da vsako vajo izvede kakor najbolje zna in je zelo natančna ter vztrajna. Z Odro sva aktivni v enoti reševalnih psov. Uspešno sva opravili vse izpite iz iskanja pogrešanih v naravi in se uvrstili v enoto za iskanje pogrešanih oseb. 

Biži

OTTRAWAY VALIRA

Delo: terapija s pomočjo psov, reševanje

Zdravje:
 Oči pregledane
 CEA DNA non-carrier (po starših)
 MDR1 +/- (po starših)
 DM N/N (po starših)

Biži se je skotila pri nas v našem prvem leglu. Doma je ostala prvenstveno v želji, da bi postala terapevtska psička. Tudi Biži obožuje ljudi, hrano in žogice, pa tudi druge pse. Je zelo vesela in družabna psička. Je tudi zelo radovedna in je vedno v pogonu. Včasih iz vznemirjenja zalaja, vendar je še vedno precej tiha. Brez vzgoje bi preganjala ptice in divjad.

Podobno kot Odro, je tudi Biži zelo enostavno motivirati za delo. Vendar pa je zelo hitra in včasih deluje kar malo impulzivno, ko izvede vajo, še preden pomisli, kakšno je bilo sploh povelje. 😀 Vendar pa je njeno veselje do kakršnega koli dela in sodelovanja s človekom ogromno in upam, da se bo s treningi in odraščanjem še malo umirila. 

Zaradi njene neizmerne energije in veselja do dela je perspektivna tudi za reševalnega psa, zato sva začeli s treningi.